Inga ordningsvakter på våra gårdar!

Den enade högern beslöt på stadsdelsnämnden i dag att avslå ett yrkande från Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna som ville stryka det här ur SDN Norra Hisingens budget:

(null)

Demokraterna, Sverigedemokraterna och alliansen tyckte alltså att ovanstående var något som vår stadsdels personal skulle lägga resurser på. I Polisens yttrande till KS i frågan skrev de: "Lagutrymmet och paragrafen ni hänvisar till är en undantagsregeln som är avsedd att användas först när det visat sig vara praktiskt omöjligt eller i vart fall mycket svårt att lösa ett problem på annat godtagbart sätt."

På frågan från (v)år ledamot Marie Brynolfsson kring VAD för problem det är man ser och HUR man försökt lösa detta eventuella problem innan man går till detta, så blev högern svaret skyldig! Trots detta så röstades alltså vårt yrkande ned.

Vi i Vänsterpartiet ser inte att våra bostadsområden har den typen av ordningsproblem som borgarna vill göra gällande. Vi ser att det är ytterligare ett bevis på högerns bristande verklighetsförankring. Vill de inte riva våra torg så vill de låta låtsas poliser patrullera i våra områden. Till vilken nytta och till vilka kostnader kan man fråga sig! 

Vi i Vänsterpartiet vägrar låta i princip outbildad personal patrullera våra bostadsområden. Alliansen röstar ena dagen ner vår vädjan om organiserad verksamhet för 16-19 åringarna för att nästa dag säga att situationen är så allvarlig att vi behöver uniformerade ordningsvakter! Finns det ingen förmåga till helhetstänkande hos högern?


(SD & Demokraterna sa inte flaska om frågan om trygghet i våra bostadsområden, bara röstade passivt på högerns linje. Lite intressant.)